2019

Fre 20 dec – Julkonsert, Singalong med Midnattskören i Vita Huset på Djingis Khan.

Mån 16 dec – Julkonsert i Klosterkyrkan med båda körerna igen kl.18 och kl. 20

Fre 13 dec – Julkonsert i Klosterkyrkan med Midnattskören och Lund International Students Choir kl. 18 och kl. 20 i en fullsatt kyrka. Efter den andra konserten hade vi en eftersits i Estniska Huset, som vi hyrt för kvällen.

Tor 12 dec – Diakoniföreningens julfest, Midnattskören sjunger på Domkyrkoforum.

Sön 8 dec – Extra övning på skolan i Hardeberga inför julkonserterna.

Tis 5 nov – Julsånger.  Repetitionerna med julrepertoaren började.

Sön 10 nov – Workshop Jojk. Ett tjugotal körmedlemmar var med på en workshop i jojk i Vita Huset med sångaren och forskaren Krister Stoor, som kommer från samebyn Årosjokk, inte långt från Nikkaluokta.

Sön 3 nov – Höstkonsert igen i Vita Huset tillsammans med Sanna

Lör 2 nov – Höstkonsert i Vita Huset tillsammans med Sanna. Bland annat sjöng vi under hennes ledning sångerna Tuulen nostatus, Kaunis Karjala och Tammen laulanta. Andra sånger var Lägerbål och Glöm ej bort det finns rosor.

Tor 31 okt – Extra övning på skolan i Hardeberga inför Höstkonserterna

Tor 17 okt – Spöketkonsert. Några sångare åkte in till Palladium Malmö tillsammans med Gösta och lyssnade på den svenskdanska folkmusikensemblen Spöket i köket.

Tor 10 okt – Eftermiddagsgruppen, bestående av ett femtontal kvinnliga körmedlemmar, träffades under hösten vid sex tillfällen med målet att öva in ett par finska sånger att sjunga med Sanna Kurki Suonio.

Fre 27 sep – Helgläger i Bjärnum.  Kören hade för sista gången helgläger på Lillgården, denna gång med ett trettiotal övernattande deltagare. Anders Pettersson som vi i många år hyrt av har nu sålt anläggningen.

Tis 10 sep – Årsmöte för föreningen Djingis Khans Midnattskör i Vita Huset.

Lör 24 aug – Tolvan i Hällestad, ett trettiotal sångare framträdde i trädgården vid byhuset i samband med föreningens trettioårsjubileum. Därefter kunde den som ville stanna kvar och njuta av mat, dryck, och ett fortsatt gediget underhållningsprogram.

Tis 20 aug – Höststart, tisdagsrepetitionerna började i Vita Huset på Uardavägen

 

Lör 20 juli – Konsert vid Rosättra Båtvarv. Körledaren uppvaktades på förmiddagen på familjens sommarställe Rosättra av släkt och vänner. Midnattskören gör en effektfull sångentré från skogsstigen, och lämnar en extravagant mängd presentflaskor samt en spännande pärm med löften om ett större antal  fantasifulla upplevelser att välja mellan, enligt ett något kryptiskt poängsystem i notform. Dagen fortsatte med Rosättralopp för den intresserade, och sedan bad och Rosättrafika med rikligt kaksortiment. Kortare övning och sedan konsert vid båtvarvet, där också Erik & Bengt, Gustav Jepson och Lasse Lundqvist deltog. Efter konserten var det stor fest med buffé på Folkets Hus, med sång, musik och fina scenframträdanden av familj och vänner. 

Fre 19 juli – Körövning i Folkets Hus på dagen, och på kvällen konsert med efterföljande pizzakväll.

Tor 18 juli – Turné Roslagen, 38 körmedlemmar tog sig med tåg, buss, bil, husbil eller segelbåt till Vätösund för att under några dagar delta i körkonserter och för att fira körledarens sjuttioårsdag. På torsdagskvällen var det samling med knyt och körövning i Folkets Hus på Vätö, där också ett tiotal körmedlemmar installerat sig för övernattning.

 

Tis 28 maj – Körens terminsavslutning firade vi hemma hos Gunilla på Siriusgatan. En trevlig kväll, då vi också gick bort och sjöng för grannfamiljen, Hector och Eva, som bland annat har varit engagerade i föreningen Cirkusvagnen i Lund. Hector sprang snabbt in och hämtade ut allehanda drycker för servering i trädgården.

Lör 25 maj – Åsas fest. Många körmedlemmar begav sig till Åsa Alström Johannessons femtioårskalas på Bläckhornsvägen. Vi bjöds på riklig god mat och även underhållning i form av Pers återuppståndna garageband. Körpresenten som Åsa önskat sig var ett bidrag till Barnens trädgård i Palna, New Dehli.

Tis 21 maj – Vandring i Sövde, Inger Nordfeldt bjöd ut Midnattskören till hemmet i Ströäng vid Sövdesjön, där vi kunde njuta av skogspromenad med storkhägn och sedan trivsam samvaro i huset med uppskattad förtäring. Några naturentusiaster avrundade kvällen med att lyssna till klockgrodornas nattkonsert vid närbelägna Oxhagens naturreservat och fick även möta vildsvin på i skogen på bilvägen tillbaka.

Tis 14 maj  Sångvandring på kvällen med Midnattskören genom bostadsområdet Djingis Khan. Man öppnade balkongdörrarna och kom ut i gröngräset, fönstren öppnades på ovanvåningarna, barnen kikade ut och konstaterade att våren hade kommit.

Tis 30 apr – Valborgsfirande på Djingis Khan med allsångskväll i Vita Huset. Några sångare från Midnattskören bidrog till god stämning. Dock blev det ingen brasa på Djingis i år, det var strul med tillståndet, och kommunen hade forslat bort brännet.

Lör 27 apr – Vårkonsert, Midnattskören sjöng tillsammans med kören Vox Feminea och Pernilla Södergren i kulturskolans aula i Lund.

Fre 26 apr – Nattkyrkan, Midnattskören deltog tillsammans med Lund International Students Choir i det återkommande evenemanget i Domkyrkan i Lund.

Tor 25 apr – Extrarep i Hardeberga inför vårkonserten.

Tis 23 apr – Körrep med Vox Feminea i Vita Huset inför gemensam vårkonsert.

Tis 9 apr – Kubakväll i Vita Huset för alla körmedlemmar med bildvisning och berättelser.

Fre 22 mars – Körläger på Bläsingegården i Jonstorp från fredag till söndag. Vi var 31 övernattande, och därtill några som endast var med på lördagen.

Ons 14 feb – Kubaresa, 34 körmedlemmar reste till Karibien på en tvåveckorsresa. Resan arrangerades av den danska resebyrån Checkpoint Travel. Vi bodde på hotell i Havanna flera dagar, men reste också runt på Kuba, och bodde då i grupper på olika Casa particulares i Viñales, Cien Fuegos, Trinidad och Santa Clara. En resekommitté under ledning av Helge Rubin fick ovärderlig hjälp med organiserandet av resan av kulturattachén i Havanna, Björn Cronstedt. Alla problem löstes efter hand, och vi fick en fin resa, fylld av minnesvärda upplevelser med stadspromenader, sol, bad, naturvandring, musik och körmöten.Vår fantastiske guide Vladimir Moreno var med oss hela resan liksom den utmärkte bussföraren Aguila.

Lör 19 jan – Salsakurs, Midnattskörens Kubaresenärer inbjöds till danskurs 11–13, salsa med Roberto Estrado vid två lördagstillfällen.

Tis 15 jan – Lars Andersen som nyligen fyllt sjuttio år bjöd med assistans av Karin på en magnifik traktering i körpausen, bubbel med tilltugg och kaffe med tårta.

Tis 8 jan – Körstart, vårterminens sångträffar på tisdagarna inleddes.

Sön 6 jan – Musikcafé på eftermiddagen i Vita Huset i Midnattskörens regi med spelmansmusik och sång.

Lör 5 jan – Trettondagsfest. Midnattskören i samarbete med Sten Gustens & SÄMUS i Vita huset, först intern festmiddag, knytbuffé med underhållning, sedan fortsatte kvällen med dans till Sten Gustens orkester, då även allmänheten var välkommen. Gäster i orkestern var bland andra Erik Petersen, samt Klint-Olle, som i helgen också höll i en folkmusikkurs i Vita Huset.

 

 

 2018

Fre 22 dec – Julkonsert, Singalong med Midnattskören i Vita Huset på Djingis Khan. Behållningen för kvällen gick till föreningen Shangilia som stödjer kulturbarnhem i Kenya. Några medlemmar från LISC deltog också i konserten. Totalt blev det en åtgång på 925 biljetter för årets sju julkonserter.

Ons 19 dec – Julkonserter med Midnattskören och Lund International Students Choir i Klosterkyrkan kl. 18 och kl. 20. 

Mån 17 dec Julkonserter i Klosterkyrkan med Midnattskören och Lund International Students Choir i Klosterkyrkan kl. 18 och kl. 20. 

Sön 16 dec – Julsjungning på Petersgården, på Diakoniföreningens julfest. 

Fre 14 dec – Julkonsert med Midnattskören och Lund International Students Choir kl. 18 och kl. 20 i en fullsatt Klosterkyrka. Efter sista konserten hade vi en lyckad eftersits i Estniska Huset, som vi hyrt för kvällen.

Sön 9 dec –  Extraövning med julprogrammet 10–15 på Rudolf Steinerskolan Hardeberga. 

Sön 2 dec – Musikhjälpen. Kören sjöng i regnet på Fiskaregatan med en insamlingsbössa till förmån för Musikhjälpen, som detta året hade sitt högkvarter i Lund, en vecka i början av december. Temat i år var Allas rätt att funka olika. Några hundralappar trillade in på gatan, och totalt bidrog körens nätinsamling med 10 508 kr, varav 3 000 skänkts från körkassan som en start. 

Fre 3 nov – Höstkonsert i Vita Huset med Midnattskören. Anna Persson var gästsolist i May the road och You`ll never walk alone och sjöng ett par sånger själv. Kören sjöng bland annat Lägerbål och Forever young. Vi hade också en allsångsavdelning, då inte hela kören stod på scenen. Från början var det tänkt att Sanna Kurki Suonio skulle medverkat, men när hon blivit förhindrad att komma, så gjorde vi i stället denna ersättningskonsert, där vi inte tog något inträde.

Lör 20 okt – Helgsmål i Klosterkyrkan. Den tyska kören deltog och sjöng i den medeltida kyrkan i Lund.

Fre 19 okt – Tysk afton i Vita Huset, körerna träffades först för gemensam måltid och sedan blev det övning följd av publik konsert och efterföljande pubkväll, inget inträde denna kväll.

Tis 16 okt – Tysk–svensk körträff i Vita Huset, förstärkt körfika denna kväll.

Sön 14 okt – Tyskt körbesök. Kören Der andere Chor från Dortmund med körledaren Ernst-Walter Hemmerich anlände till Lund, och kom under veckan att bland annat besöka Domkyrkan, Uppåkra, Tolvan i Hällestad, Malmö, ESS och Österlen. Midnattskören fungerade under veckan som körvärdar

Mån 29 okt – Eftermiddagsgruppen, bestående av ett femtontal kvinnliga körmedlemmar, träffades för första gången. Målet var att under några reptillfällen öva in finska sånger att sjunga med Sanna Kurki Suonio. Eftersom Sanna sedan blev sjuk övades i stället den franska julsången Noël nouvelet in.

Sön 23 sep – Extraövning i Hardeberga 10–18, detta i stället för ett tidigare planerat höstsångläger som inte blev av. Ingvar Flinck som före sommaren blivit firad sjuttioåring bjöd nu körmedlemmarna på kycklingsallad med pasta, bröd och vin.

Tis 11 sep –  Årsmöte för föreningen Midnattskören i Vita Huset.

Tis 28 aug – Tisdagsrepetitionerna började i Vita Huset på Uardavägen

Tis 21 aug – Körstart, Midnattskören inledde hösten med att träffas på Tolvan, byahuset i Hällestad.

 

Tis 19 juni – Födelsedagskalas för Marie Köhler, som fyllt jämnt. Några körvänner åkte till Malmö tillsammans med henne, och vi fick en fin kväll på restaurang Carib Kreol i Folkets Park. Förutom den goda maten och det trivsamma sällskapet minns vi också den unga, ovanligt charmerande servitrisen, som senare visade sig heta Nike, och som bott på Djingis på K-gården, hennes mamma heter Lena, skriver i Sydsvenskan, och var med i Midnattskören 1997…

Tor 14 juni – Sång för Ingvar, en grupp sångare från Midnattskören begav sig denna dag ut till den lilla byn Björka strax söder om Övedskloster. Vi vandrade iväg längs den lilla grusvägen, över Björkaån, och letade oss bort mot de pastorala sommarhagarna. Där slog vi oss ner och dukade upp en omfångsrik lunchbuffé och övergick sedan till att sjunga passande visor av Carl Mikael Bellman och Evert Taube. Efter en halvtimme ser vi vår körvän Ingvar Flinck komma vandrande med sin hustru Irene nerför backarna bortifrån Vresselvägen. Ingvar förstår först inte att han känner det sjungande sällskapet men blir sedan glatt överraskad och vi får en minnesvärd naturlunchstund tillsammans, som avslutas med kaffe och Gunillas tårta. Irene har förstås varit med om att smida planerna utan att avslöja något för Ingvar, som precis fyll jämna sjuttio år.

Tis 5 juni – Körens terminsavslutning firade vi ute i Ulrikas vackra trädgård i Torna Hällestad.

Tis 29 maj – Konsert på Fiskaregatan. Kören gjorde ett relativt oannonserat litet uppträdande nere på gågatan, och vandrade sedan, med ett par sångavbrott på vägen, ner mot restaurang Sandra ner på Södergatan, där vi tillbringade en gemytlig fortsättning på kvällen med mat och dryck.

Sön 13 maj – Hans Alnemark firades av en liten grupp från Midnattskören på söndagskvällen. Hans, som nyligen fyllt sjuttio år uppvaktades med en sång under balkongen på Erikslustvägen, och efter att vi sedan överlämnat vår körpresent, en flaska whiskey, och besiktigat den "nya" lägenheten vandrade vi den korta vägen ner till stranden för en aftonpicknick. Det var trevligt.

Mån 30 april – Sångpub i Vita Huset på vårt bostadsområde Djingis Khan, som började efter den traditionella brasan söder om Bananparken, dit det brukar komma flera hundra vårystra åskådare. En hel del hittade sedan också efter eldskådandet in till sången i Vita Huset, och det blev en god stämning, även om det inte var så många deltagare från Midnattskören. Vi stod annars för arrangemanget denna kväll.

Fre 27 april – Ölandsresa, vi bodde på det trivsamma vandrarhemmet Stora Frögården, och övade på fredagskvällen i en av salarna. På lördagen åkte vi till folkhögskolan i Skogsby, välbekant för dem som varit med på sommarens körläger. Vi repade tillsammans med ett tiotal sångare från Månkören och gjorde sedan en gemensam konsert kl 18, då det kom en, i alla fall för oss, överraskande stor publik. Efter konserten åkte vi tillbaka till Frögården för en efterfest med pizza tillsammans med våra vänner från Månkören.

Fre 6 april – Körläger i Höllviken på EFS-vandrarhemmet från fredag till söndag. Ett fyrtiotal körsångare övernattade, och några till anslöt också över dagen på lördagen.

Tis 13 feb – Rysk Afton i Vita Huset med bildvisning från körens resa till Sankt Petersburg i juni 2017. Minnena var många, och vi passade även på att tacka våra vänner Elena Bibanina och Liliya Nicolaides, som på ett förtjänstfullt sätt hjälpt oss med de ryska kontakterna inför resan.

Sön 11 feb – Sjuttioårsfest för Ingegerd Hanquist, Midnattskörens andraalt, som bjöd in till firande i hemmet på Biskopsgatan, och alla små rum på bottenvåningen fylldes av sångare och andra vänner, som bjöds på förnämlig traktering.

Sön 7 jan – Musikcafé på eftermiddagen i Vita Huset i Midnattskörens regi med spelmansmusik och sång.

Lör 6 jan – Trettondagsfest med StenGustens & Midnattskören i Vita huset på Uardavägen. Gäster i orkestern var bland andra Klint-Olle och Ronny Landstedt, som i helgen också höll i en folkmusikkurs i Vita Huset.

 

 

2017

Fre 22 dec – Julkonsert, Singalong med Midnattskören och Lund International Students Choir i Vita Huset på Djingis Khan. Behållningen för kvällen gick till föreningen Shangilia som stödjer kulturbarnhem i Kenya.

Ons 20 dec – Julkonserter, de två sista med båda körerna i Klosterkyrkan kl 19 och 21. Även dessa konserter blev utsålda.

Fre 15 dec – Julkonserter med båda körerna igen i Klosterkyrkan kl 19 och 21. Båda konserterna blir utsålda. Efter sista konserten hade vi en fin eftersits i Estniska huset, som vi hyrt för kvällen.

Tor 14 dec – Julsjungning på Petersgården på Diakoniföreningens julfest. 

Mån 11 dec – Julkonsert med Midnattskören och Lund International Students Choir kl 21 i en fullsatt Klosterkyrka. 

Lör 9 dec – Göteborgstripp, en grupp från kören tog det norrgående tåget och gick på körkonsert med Hellmans Drengar på Lorensborgsteatern. Ett tjugotal vänner hade en trevlig helg och övernattade på STF:s vandrarhem på Drottninggatan, det hela var körens sjuttioårspresent till Inga.  

Sön 3 dec – Extraövning med julprogrammet på Rudolfsteinerskolan Hardeberga. 

Fre 10 nov – Höstkonsert i Vita Huset, Ola Simonsson, filmare, musiker och sångare gästade oss. Tillsammans sjöng vi Funiculi, funicula och Morgonsolen med Ola som solist, och till Göstas pianoackompanjemang fick vi också höra Till en näktergal i Malmö och Fyra minuter från Eslöv.

Sön 22 okt – Resemöte hemma hos Monica i lägenheten i kollektivhuset på Flygelvägen, där vi diskuterade möjliga kommande resmål för kören, till exempel Georgien, Cuba och Finland, för att nämna de mest storslagna planerna.

Fre 6 okt –  Sångläger i Bjärnum enligt tradition från fredag kväll till söndag lunch. Alla var dock inte med hela tiden. På grund av upplevd dålig inomhusmiljö (mögel), såg det ut att bli sista gången vi skulle kunna vara på detta annars så fina och välfungerande ställe, många kommer att sakna de själfulla skogspromenaderna runt sjön!

Tis 19 sep – Årsmöte för föreningen i Vita Huset på Uardavägen.

Lör 16 sep – Midnattskören sjöng på Kulturnatten i Lund tillsammans med en grupp från Lund International Students Choir på Folkuniversitetets evenemang på gården vid Skomakaregatan.

Tis 22 aug – Inga Ljungquist inviterade hela kören till sitt sjuttioårskalas i Vita Huset på Uardavägen.

Sön 15 aug – Körstart, vi inledde höstterminen med en trivsam kväll hemma hos Ulrika Odin-Persson i Torna Hällestad.

 

Lör 1 juli – Råå småbåtshamn, födelsedagskalas för Eva Sjöstedt i klubblokalen RHSS i Råå småbåtshamn. Många körmedlemmar kom och kunde njuta av mat och musik tillsammans med övriga gäster i den vackra sommarkvällen. Några hade bokat in sig för övernattning i närliggande stugcamping.

Tor 1 juni – Midnattskören reste till S:t Petersburg, 23 sångare följde med på resan. Vi bodde på Baby Lemonde Hostel i centrum. Vi promenerade fram och tillbaka på Nevskij Prospekt och beskådade i smågrupper S:t Isaac`s Cathedral, Uppståndelsekyrkan, Bronsryttaren eller Dom Knigi, Bokhuset, där man också kunde fika.
  Övade gjorde vi i det gemensamma vandrarhemsköket inför förundrade och entusiastiska lite yngre gäster. På lördagen uppträdde vi på en gatufest utanför svenska konsulatet och lite senare gjorde vi en gemensam konsert med kören Canzone och damkören Divina i kyrkan S:t Catherine.
  På söndagen vandrade vi runt med guide i Vinterpalatset/ Eremitaget och beskådade konst och prakt i hundratals salar. På kvällen var vi bjudna på fest hos kören Canzone borta vid Naberesjnich Reki Smolenki, där vi efter utbyte av sång och sånglekar fick ta del av en välgörande festbuffé. Körledaren Irina var den som planlagt vår vistelse i Peter.
  Måndagen var vi åter bjudna på buffé, denna gång på det svenska konsulatet hos Erik Hammarskjöld. Vi fick beskåda den vackra våningen och sedan också sjunga, där varje medarbetare i personalen tillägnades en egen sång.

Fre 19 maj på Rotundan. Midnattskören medverkade vid en fest, ett tioårsjubileum för bostadsrättsföreningen Lunda Töser. Festen hölls vid Rotundan på Nilstorp, och vi gjorde ett kortare underhållningsprogram för de församlade middagsgästerna. 

Fre 12 maj Körresa till Halland. Vi sov över två nätter hos Catarina och Per på Steninge vandrarhem. Körövningarna hölls i det ljusa vardagsrummet,  och hopträngda övade vi in arragemanget på Visa i Molom. På lördagen guidade vandrarhemsvärden oss i de natursköna omgivningarna och berättade lite om traktens historia. Vi avslutade i visdiktaren Alf Hambes trädgård. Ett härligt möte, där vi fick sjunga för Alf och hans familj, varpå han entusiastiskt berättade om Kullerbytterande i backen och annat från svunna tider.
  Helgen avslutades med en konsert på söndagskvällen i Skummeslövs kyrka inför en entusiastisk publik. Vår värd var kyrkomusikern Gustav Natt och Dag som imponerade på oss med ett fint och fantasifullt orgelspel.

Fre 28 april Nattkyrkan. Midnattskören sjöng tillsammans med Lund International Students Choir i Domkyrkan. Medverkade gjorde också gitarristen Per Lundahl som engagerat oss.

Fre 24 mars Körläger i Bjärnum på Lillgården fredag till söndag.

Sön 8 jan Musikcafé på eftermiddagen i Vita Huset i Midnattskörens regi med spelmansmusik och sång.

Lör 7 jan Trettondagsfest med StenGustens & Midnattskören i Vita huset på Uardavägen. Gäster i orkestern var bland andra Klint-Olle och Ronny Landstedt, som i helgen också höll i en folkmusikkurs i Vita Huset.

 

2016

Ons 21 dec – Julkonserter i Klosterkyrkan med Midnattskören och Lund International Students Choir kl 18 och 20. Båda konserterna var utsålda.

Tis 20 dec – Julkonsert iTorna Hällestad kyrka, som var fullsatt. Medverkade gjorde Midnattskören och Lund International Students Choir.

Fre 16 dec – Julkonsert, Singalong med Midnattskören och Lund International Students Choir i Vita Huset på Djingis Khan. Behållningen för kvällen gick till föreningen Shangilia som stödjer kulturbarnhem i Kenya.

Tor 15 dec – Julkonsert i Klosterkyrkan med Midnattskören och Lund International Students Choir kl 20, en utsåld konsert. Kvällen avslutades med en lugnare nattkonsert kl 23.

Fre 14 dec – Julsjungning på Petersgården på Diakoniföreningens julfest.

Fre 11 nov –  Körläger i Bjärnum på Lillgården fredag till söndag.

Fre 4 nov – Rysk Afton, Midnattskören arrangerade en kväll i Vita Huset med den ryska folkmusikensemblen Россия (Ryssland). Efter ett bejublat musikframträdande blev det fortsatt mer avspänd samvaro kring borden med dryck och sång. Midnattskören fick också möjlighet att sjunga sin ryska repertoar för fascinerade ryska öron. Vi fick också lyssna till den gästande sångaren Valerij Likhatchev, rysk operasångare som bor i Köpenhamn.

Ons 12 okt – Träffpunkt Laurrentiigatan, en grupp från Midnattskören underhöll, och efter sjungningen var det gemensam fika. Tidningen Oikuriren var på plats och fotade och intervjuade inför kommande artikel.

Tis 23 aug – Terminsstart i den vanliga replokalen i Vita Huset, Östra Torn i Lund. Ny sång är den ryska sången Rönnen från Ural i Göstas arrangemang för kör.

Sön 21 aug – Rotundan, där Gunilla Järnblad bjöd in till födelsedagsfirande vid Täppans koloni på Nilstorp för släkt, vänner och körsångare. Vi bjöds på kaffe, tårta, spel och sånglekar. De flesta stannade också kvar till kvällen, då det bjöds på god mat, allspel, tal och mera sång.



2012

Fre 17 aug – Möllan i S. Sandby, konsert i sensommarmörkret med start kl. 23. 

Sön 10 jun – Byahuset Tolvan i Torna Hällestad, musikcafé med trivsam stämning och uppfriskande sång från såväl körsångare som cafégäster. Carin Hamn, Ulrika Odin Persson & Pelle Persson var värdar denna kväll.  

Sön 3 jun – Möt Ryssland mitt i Malmö! Ett mindre antal sångare från Midnattskören deltog tillsammans med den ryska föreningen  SKRUVs kör och dansare i detta arrangemang. Lokalen var det gamla Ungdomens Hus på Skolgatan, vilket byggdes redan 1893 som Sveriges första Folkets Hus.

Ons 30 maj – Vårkonsert, Midnattskören sjöng tillsammans med Lund International Student`s Choir i eget arrangemang i Studentsångarnas nya lokal på Magle stora kyrkogata. Efteråt vidtog en trivsam fest.

Ons 23 maj – BIBU, Scenkonstbiennal för barn och unga. Vi sjöng utanför Stadshallen: En vänlig grönska, Pierina, Tula hem och Älgarås brudmarsch.

Lör 12 maj – World Fair Trade Day vid Domkyrkoforum i Lund.

Lör 28 apr – Lör 5 maj Körresa till Sardinien. Vi flög till staden Alghero där vi hyrde bilar. Efter övernattning körde vi ner till Oristano där vi stannade tre dagar och bl. a. hade gemensam konsert med Coro Santa Cecilia i kyrkan i den lilla byn Arborea. Tre dagar var vi också i Dorgali där vi gjorde en minnesvärd heldagsvandring längs den bergiga stranden. Stamstället blev Ristorante Colibri med en förjusande personal. 5 maj var vi hemma i Sverige igen.

Sön 18 mars – Sånger från världens alla hörn. Konsert i Genarps kyrka med Midnattskören & Lund International Student`s Choir under ledning av Gösta Petersen. Arrangemanget ingick i Kulturdagarna i Genarp.

Fre 20 jan - Sön 22 jan  – Sångläger, övningshelg i Strandvillan i Åhus.

 

2011

Fre 16 dec – Julkonsert, Singalong i Vita Huset, Djingis Khan. Inträdet gick till föreningen Friends of Shangilia som stöder kulturbarnhem för gatubarn i Nairobi.

Tor 15 dec – Julkonserter,  Midnattskören sjöng tillsammans med Lund International Student`s Choir två konserter i en så gott som fullsatt Klosterkyrka. Ny julsång för året var Dime Nino samt indianversionen av T`was in the moon, Iesus Ahattonnia med Stina Berglind som solist. Studentkören leddes av My Hedström.

Lör 10 dec – Christina Lindgren Wijkström firade sin jämna födelsedag i hemmet på Albogatan, och de sångare som hade möjlighet att vara med njöt av god mat och trevlig stämning med mycken sång.

Tor 8 dec – Lunds Diakoniförening, kören underhöll med ett julprogram vid julfesten, som detta året var på Petersgården.

Ons 7 dec – Sånglekar, Midnattskören var värd för arrangemanget Tjuderuttan sa räven i Vita Huset på Djingis Khan, där Ninni & Laif lärde ut svenska traditionella sånglekar. Arrangemanget var på dagtid och samlade ett fyrtiotal intresserade. Pia Qvarnström & Världens Musik och Dans i Skåne var huvudarrangör.

Sön 9 okt – Kväll för Palestina, Midnattskören deltog i arrangemanget i Domkyrkan med sångerna Fog el nakhal, En sång om frihet, Hav o hav  samt Ni som har kärleken i era hjärtan.

Tor 7 okt – Italiensk afton,  Midnattskören tog emot den italienska kören Mulieris Voces som konserterade i Vita Huset, varefter ett gemensamt sjungande fortsatte under gemytliga former.

Lör 17 sep – SKRUVs tioårsfest, kören sjöng Arbat, Morgonsolen och Bogoroditse på Ungdomens Hus i Malmö.

Lör 27 aug & Sön 28 aug – Sångspår. Några sångare från Midnattskören agerade stödsångare när Susanne Rosenberg tillsammans med en grupp unga gymnasister från Lars Erik-Larsson-gymnasiet genomförde Susanne Rosenbergs föreställning ute i naturen kring Måryd. Susanne bodde under instuderingstiden ute hos körmedlemmarna Carin & Krister i deras stuga utanför Genarp.

Fred 19 aug – Sång vid Möllan i Sandby. Vädret var inte så gynnsamt, men vi genomförde vår sjungning inför en liten skara entusiaster som kröp samman vid möllans östra sida till skydd mot vind och regn.


 

 

2010

Lör 18 dec – Hjulglögg och sång på Vandrarhemmet Tåget i Lund

Fre 17 dec – Julkonsert i Vita Huset, Djingis Khan, Singalong!

Tor 16 dec – Julkonserter kl 18 samt kl 20 i Klosterkyrkan i Lund

Sön 12 dec – Julsjungning med vinterbad, vid Långa Bryggan i Bjärred

Tis 7 dec – Julkonsert på Diakonins julfest, Magasinet i Lund

Fre 19 nov – Konsert med Midnattskören & Malmö Gitarrorkester under ledning av Börje Sandqvist. Solister: Sabina Zweiacker, sopran, Emma Edlund, flöjt. Gästmusikanter: Mats Larsson, trombone & Bosse Nilsson, klarinett.

Fre 12 nov – Nattkyrkan, Midnattskören och sånggruppen Volare deltog i arrangemanget Domkyrkan tillsammans med den mongoliske sångaren Hosoo.

Fre 22 okt – Konsert med Hosoo, Transmongolia och Midnattskören i Vita Huset.

Lör 16 okt – Allsång på Lilla Fiskargatan, ett inslag i Körfestivalen.

Lör 16 okt – Körfestival,  Midnattskören var värdar vid Körpub Tegnérs för medverkande på Körfestivalen i Lund.

Fre 15 okt – Körpub Tegnérs för medverkande på Körfestivalen, Midnattskören var värdar.

Tor 14 okt – Kören sjöng sånger till kaffet på Öppet Hus för pensionärer i Staffanstorp.

Fre 28 sep – Kulturkväll på restaurang Sparta för en SIDA-kurs.

Fre  24 sep – Midnattskören & Thomas Wiehe, Konsert i Vita Huset. Gästmusiker: Martin Landgren, Heresh Raza & Jimmy Silow.

Tis 31 aug – Ljusgården, Alfa-huset på Ideon i Lund. Sång för deltagare från hela världen på internationell SIDA-utbildning.

Fre 20 aug – Nattkonsert vid Möllan i Södra Sandby.

  

Fre 28 maj – Midnattskörens vårfest i Spexarens gillestuga på Östra Torn

Tis 25 maj – Liten vårkonsert på Bananbacken, Östra Torn.

Tis 17 maj – Sång på Spartas restaurang för internationella deltagare på SIDA-utbildning i samband med Kulturkväll.

Tis 4 maj – Kurdisk afton Vita Huset, Ingmar Karlsson, författare till boken Kurdistan, landet som icke är, berättade om och kring Kurdistan.

Lör 10 apr & sön 11 apr – Hallå, det är bara jag!" Midnattskören möter Thomas Wiehe på Babel i Malmö. Musiker: Martin Landgren, Heresh Raza & Jimmy Silow.

Lör 20 mars & sön 21 mars – Hallå, det är bara jag! på Lunds Stadsteater. Musiker: Martin Landgren, Heresh Raza & Jimmy Silow.

Fre 29 jan - sön 31 jan – Sånghelg på Backagården utanför Höör

 

2009

Lör 19 dec – Julsånger på Vandrarhemmet Tåget

Fre 18 dec – Lunds Tingsrätt - underhållningsprogram på Julfesten

Tor 17 dec – Midnattskörens Julkonsert i Klosterkyrkan. Gästsolist: Mårten Stenholm, sång

Ons 16 dec – Lunds Diakoniförening, julsånger i Magasinet söder om Domkyrkan

Sön 13 dec – Långa Bryggan i Bjärred; Ljusets dag - Julsånger, Glögg & Vinterbad

Tis 8 dec – Liten kvällskonsert under det vackra julträdet i Lundagård

Tis 8 dec – Universitetssjukhuset i Lund i entréhallen, traditionellt julprogram med gästsolist Mårten Stenholm. Solister var även våra körmedlemmar Roger Lundin och Thomas Wiehe.

Mån 30 nov – Stortorget i Lund, liten kvällskonsert på Scenvagnen tillsammans med Lund International Student`s Choir. Programmet ingick i kommunens satsning på ett trivsamt 30 november i Lund...

Sön 29 nov – ABC, Världsbutiken. Kören sjöng på julmarknaden inne i butiken och ute på gatan, där allmänheten bjöds på glögg och pepparkakor.

Tis 24 nov – Skryllegårdens restaurang, sång för deltagare på SIDA-utbildning i samband med Kulturkväll. Vi sjöng bl a svensk folkmusik och afrikanska tongångar och fick tillfälle att lära ut Det dansar en göing i en internationell långdans...

Tis 13 okt – Ljusgården, Alfa-huset på Ideon i Lund. Sång för deltagare från hela världen på internationell SIDA-utbildning. Kursen heter Sustainable Urban Water and Sanitation.

Mån 12 okt – Tibetkväll i Klosterkyrkan med Lama Pema, Thomas Wiehe, Peter Elmberg, Anders Nihlgård & Midnattskören.

Fre 9 okt - Sön 11 okt – Sånghelg i Maglehem, övningsdagar för kören på bygdegården.

Tis 29 sep – Kulturkväll på Skryllegårdens restaurang för deltagare på internationell SIDA-utbildning. Temat för utbildningen var Barnens rättigheter.

Tis 25 aug – Midnattskörens Cabaret på Lilla Fiskaregatan med körsång, allsång, skrönor, spel och dans. Gäster: StenGustens orkester, Hans Alnemark, Thomas Wiehe, Max Soumah, Eva Saether och Staffan Bengtsson.

Fre 21 aug – Möllan i Södra Sandby - Sjungning efter solnedgången.

Fre 24 jul – Friluftskonsert vid Rosättra Båtvarv vid Vätö Sund i Roslagen med Midnattskören, Hosoo & Ensemble Transmongolia samt Varieté Velociped.

Tor 23 jul – Konsert i Norrtälje kyrka med Midnattskören samt Hosoo & Ensemble Transmongolia.